More

APCON tarjosi fysiikkalajien urheilijoille festaritunnelmaa

Uusi voima- ja fitness-lajien tapahtuma APCON kokosi Messukeskukseen viikonloppuna kahdeksan eri lajin urheilijoita. Voimanostajat tekivät ME-tuloksia ja kahvakuulaurheilijat urakoivat uusia SE-lukemia. Lisäksi nähtiin Street Workoutin PM-kisat ja Strongman Champions Leaguen Finnish Open -osakilpailu sekä saatiin ihailla fitness-urheilijoita, Fitness-model-kilpailua ja ExtremeRun-juoksijoiden taistelua.

Viikonlopun yksi kohokohdista oli titaanien taisto voimamieskilpailussa, jota oli tullut seuraamaan monisatapäinen yleisö. Kilpailulajeina oli rekanveto, viikinkipunnerrus, kehikonkanto, maastaveto pickupilla, etupito sekä säkkien lastaus ja auton veto. Tulokset:

1. Aivars Smaukstelis (LVA) 65 pistettä
    2. Ervin Toots (EST) 61
    3. Mika Törrö (FIN) 51

Voimanostajat urakoivat ME-tuloksia

Strongman-kilpailun kärkikolmikko (vasemmalta) Mika Törrö (FIN), Aivars Smaukstelis (LVA), Ervin Toots (EST). Kuva: Risto Wuolle

Voimanostajilta odotettiin kovaa tuloskuntoa, eikä paikalle tulleiden katsojien tarvinnut pettyä. Kilpailussa tehtiin toistakymmentä SE-tulosta ja tukku ME-tuloksia. Kovimmista suorituksista vastasivat Marianne Kosonen varustepenkissä (56 kg sarja) nostamalla maailman kaikkien aikojen kovimman tuloksen 157,5 kg. Venäläinen Julia Vins (67,5 kg sarja) nosti varustepenkissä junioreiden kaikkien aikojen ennätyksen 165 kg. Lisäksi maastavedossa syntyi GPA-lajiliiton (Global Powerlifting Alliance) ME-tuloksia kolmessa sarjassa: Tomi Reijonen (13-15-vuotiaat, 75 kg) 165 kg, Olavi Rintanen (60-64-vuotiaat, 110 kg) 317,5 kg ja Anna Khudayarov (82,5 kg sarja) 235 kg.

Voimanostokilpailuissa nähtiin yhteensä 275 suoritusta, ja nostajien ikähaarukka oli 9-92 vuotta.

Kahvakuulaurheilussa laitettiin Suomen ennätykset uusiksi

APCONissa järjestetty kahvakuulaurheilun kilpailu oli kaikkien aikojen suurin lajin kotimainen kilpailutapahtuma, kun kolmen päivän aikana nähtiin yli 300 kilpailusuoritusta. Masters-sarjan SE-tuloksista vastasivat miehissä Tuomas Ovaska (LC32 +85-luokassa) tuloksella 61 ja Aleksi Tuhkanen (LC32 -85-luokassa) tuloksella 62. Naisista ennätyksiä tehtailivat Masters-sarjassa Mari Puuhkanen (tempaus +75-luokassa) tuloksella 136, Satu Kurki (LC24 +75-luokka) tuloksella 51 ja Suvi Muittari (biathlon 24 -63 luokka) yhteistuloksella 84.

PM-kilpailuissa Suomi otti voiton joukkuekilpailussa. Lisäksi viikonlopun aikana urakoitiin ultimate maratonissa, joka on kuusi tuntia kestävä yhtäjaksoinen kestävyyssuoritus.

Lajikirjo tarjosi jokaiselle jotakin

APCONissa nähtiin myös notkeutta ja ketteryyttä vaativia lajeja. Street Workoutin PM-tittelit jaettiin miesten sarjassa David Nguyenille Tanskasta ja naisten sarjassa suomalaiselle Han Volle. ExtremeRun-radalla nähtiin Miss Helsinki -semifinalistit ja TV:stä tutut gladiaattorit, sekä joukko tiukkaa haastetta kaipaavia kuntoilijoita. Toiminnallisesta harjoittelusta (CF Throwdown) ja painonnostosta esiteltiin lajidemoja ja fitness-urheilijat näyttivät kuntoaan Nordic Open -kisassa. Fitness Model -tittelin ansaitsivat Jenna Jokinen ja Lassi Lappi. Lisäksi tapahtumassa pääsi tutustumaan Mas-wrestling-lajiin sekä testaamaan kykyjään rodeohärän selässä.

APCONista järjestivät yhteistyössä Messukeskus sekä Active Physique Events Oy. Kilpailuiden käytännön järjestelyjä hoitivat lajiliitot.

APCON järjestetään uudelleen ensi vuonna 21.-23.8.2020.