More

Classicilla mestarin otteet, LASBilla ja Indiansilla kuuden pisteen viikonloppu

Mestari Classic jatkaa Salibandyliigassa puhtaalla pelillä haettuaan tänään Vantaalta syksyn kolmannen voittonsa. EräViikingit kaatui 1 183 katsojan edessä selvin lukemin 9-3. Sunnuntain muut voittajat olivat LASB, Westend Indians ja OLS.

Salibandy kuvituskuva

Classic pudotti EräViikingit kyydistään jo ensimmäisessä erässä, jonka se vei 5-1. Tamperelaisten yhdeksästä maalista seitsemän hamstrasivat tutut tarkka-ampujat, kun Sami Johansson osui neljästi ja Ville Lastikka kolmesti. Molemmat ovat hallitsevia maailmanmestareita.

LASB pelasi kuuden pisteen viikonlopun, kun eilisen Steelers-voiton jatkoksi kaatui tänään Vantaalla nousija Tiikerit lukemin 9-5. Altavastaajana peliin lähteneet isännät shokeerasivat lahtelaisia 11 minuutissa 3–0-johdolla, mutta vähitellen LASB otti otteen. Vielä kuusi minuuttia ennen loppusummeria Toni Rintala nosti syksyn viidennellä maalillaan Tiikerit tasalukemiin 5-5, mutta sitten LASB karkasi. Roope Kainulainen täräytti maalin edestä 5-6, Joonatan Surakka kierrosta aivan yläpeltiin 5-7, Tino Nivala tyhjiin 5-8 ja vielä ensimmäisellä liigamaalillaan Juuso Vesanen etukulmasta lurahtaneella pallolla 5-9.

Viikonlopun toisen voittonsa nappasi myös eilen hopea-TPS:n lyönyt Westend Indians, joka tänään ryöpytti Welhoja 10-4. Kuopiolaiset vieraat käväisivät toisen erän alussa jopa johdossa, mutta erän toisella puolikkaalla Indians karkasi. Täsmälleen pelin puolivälissä Eetu Nykänen laukoi kahden miehen ylivoimalla ”Heimon” johtoon, ja seuraavien yhdeksän minuutin aikana kuopiolaisten verkko venyi vielä neljästi. Maajoukkuehyökkääjä Valtteri Kainulainen näytti  tänään kapteenina mallia tehoilla 2+3, Eetu Nykänen laukoi hattutempun ja Aaro Astala keräsi 2+1.

Oulussa OLS otti Steelersistä maukkaan 9–2-kotivoiton. Avauserän lopussa Mika Hirsikorpi laukoi ylivoimalla isännät 2–1-johtoon, ja toisessa Matti Viitajylhä sekä Valtteri Parviainen kasvattivat eroa samoin vastustajan viruessa jäähypenkillä. Lopullisesti OLS meni menojaan päätösjaksolla, kun Valtteri Parviainen, Tuukka Kivioja ja Mika Hirsikorpi osuivat kolmesti alle viidessä minuutissa.

Salibandyliiga jatkuu tiistaina Tampereella ottelulla Nokian KrP–Happee.