010-3274230

Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • Ajankohtaiset toiminnanjohtajien aamusta
  by Suomen Olympiakomitea on 21/11/2019 at 12:43

  Olympiakomitean Arto Kuusisto listasi toiminnanjohtajien infossa ajankohtaiset päivämäärät. Valtion avun haku päättyy 9.12. Sporttitalon vuokralaisilta toivotaan 16.12. mennessä kannanotot toimitilojen suhteen jatkosta. Talossa on vielä tilaa uusille toimijoille. Lauantaina 23.11. Olympiakomitean vuosikokous  – Vuosikokouksessa on Olympiakomitean strategia 2024 hyväksyttävänä. Sen tärkeimpinä tavoitteina ovat, että seurojen jäsenmäärä kasvaa, suomalainen huippu-urheilu menestyy ja toiminnassa hyödynnetään ja edistetään The post Ajankohtaiset toiminnanjohtajien aamusta appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Myötätunto ja into mukaan vapaaehtoisten johtamiseen
  by Suomen Olympiakomitea on 21/11/2019 at 11:07

  Professori Anne Birgitta Pessi puhui seurojen päätoimisten päivässä 12.11. vapaaehtoisten johtamisesta. Tärkeimmäksi asiaksi Pessi nosti puheenvuorossaan myötätunnon ja oman tutkimusryhmänsä lanseeraaman myötäinnon käsitteet vapaaehtoisuudessa ja ihmisyydessä ylipäätään. -Teette äärettömän tärkeää työtä, koko yhteisön hyvinvointi on pitkälti kiinni siitä, onko teillä päätoimisilla hyvä olla. Johtakaa yhteisöänne omalla esimerkillänne, Pessi kehotti. Pessi teetti päätoimisilla harjoitteita, jotka herättelivät The post Myötätunto ja into mukaan vapaaehtoisten johtamiseen appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Raision Jumpparit palkitaan vuoden 2019 Tähtiseurana
  by Suomen Olympiakomitea on 21/11/2019 at 07:57

  Olympiakomitea ja energiayhtiö Gasum kannustavat lasten ja nuorten Tähtiseuroja tänä vuonna yhteensä 19 000 eurolla.  Vuoden 2019 Tähtiseuraksi valittu Raision Jumpparit vastaanottaa 5 000 euron palkinnon seuran talvinäytöksessä 14.12. Lisäksi 14 muuta Tähtiseuraa palkitaan 1 000 euron kannustuspalkinnoilla seurojen omissa tilaisuuksissa. Kannustamisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa The post Raision Jumpparit palkitaan vuoden 2019 Tähtiseurana appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Olympiakomitean New Leaders Forum vaatii urheiluun sitovia tasa-arvotavoitteita
  by Suomen Olympiakomitea on 21/11/2019 at 07:34

  Vuoden mittainen kansainvälinen New Leaders -koulutusohjelma on valmentanut tulevaisuuden urheilujohtajia. Ohjelma huipentui Helsingissä 18.–20.11. New Leaders Forum -tapahtumaan, jossa vaadittiin käytännön tekoja tasa-arvon, hyvän hallinnon ja diversiteetin vahvistamiseen. Suomen Olympiakomitean New Leaders -koulutukseen osallistui 30 nuoren polven urheilujohtajaa 26 eri maasta. Vuoden aikana he kokoontuivat työpajoihin eri puolilla Eurooppaa, saivat mentoreikseen kokeneita urheiluvaikuttajia ja laativat The post Olympiakomitean New Leaders Forum vaatii urheiluun sitovia tasa-arvotavoitteita appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Juha Mieto 70 vuotta
  by Suomen Olympiakomitea on 20/11/2019 at 12:02

  Maastohiihdon olympiavoittaja Juha Mieto täyttää 70 vuotta tänään 20.11.2019. Yhdeksänkertainen arvokisamitalisti starttasi MM-kilpailuissa ja olympialaisissa 20 kertaa henkilökohtaiselle matkalle ja seitsemän kertaa viestiin. Uransa komeimpaan suoritukseen hän ylsi vuonna 1976 Innsbruckin olympiaviestin kakkososuudella. Viidentenä matkaan lähtenyt 197-senttinen Kurikan Ryhdin hiihtäjäjätti nosti Suomen reiluun johtoon ja matkalle kohti olympiakultaa. Neljissä olympialaisissa kilpaillut “Mietaa” ei koskaan voittanut henkilökohtaista The post Juha Mieto 70 vuotta appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • OlympiaCastin vieraana Jani Tanskanen – rekin maailmanmestari tekee töitä nykyisten huippu-urheilijoiden arjen parantamiseksi
  by Suomen Olympiakomitea on 20/11/2019 at 08:19

  Jani Tanskanen muistetaan urheilu-Suomessa ennen kaikkea telinevoimistelun maailmanmestarina rekiltä vuodelta 1997. Pitkä ja menestyksekäs urheilu-ura valmisti häntä myös myöhempään työelämään huippu-urheilun parissa. Kohta puolitoista vuotta Tanskanen on toiminut Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikössä taito- ja teholajien lajiryhmävastaavana – vastuualueellaan lajeista yleisurheilu, purjehdus, voimistelu sekä mailapelit. Kokemusta on myös erilaisista kansainvälisistä luottamustoimista. – Nykyisessä työssäni olen auttaja ja The post OlympiaCastin vieraana Jani Tanskanen – rekin maailmanmestari tekee töitä nykyisten huippu-urheilijoiden arjen parantamiseksi appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Suomen Olympiakomitean New Leaders -koulutusohjelman tavoitteena on muuttaa eurooppalaista urheilukenttää – huippuvalmiudet 30 nuorelle urheilujohtajalle
  by Suomen Olympiakomitea on 18/11/2019 at 11:56

  Suomen Olympiakomitean eurooppalaisille tulevaisuuden urheilupäättäjille tarjoaman koulutuksen kulmakivi oli uudenlainen johtaminen, joka korosti tasa-arvoa ja vastuullisuutta. Suomesta koulutukseen osallistuivat Aino-Kaisa Saarinen ja Katri Mattsson. Viimeisen vuoden ajan kaksi suomalaista urheiluammattilaista eli entinen huippuhiihtäjä ja nykyinen Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sekä pitkän jalkapallouran tehnyt, nykyinen Suomen Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson ovat käyneet kansainvälistä urheilujohtamisen koulutusta. The post Suomen Olympiakomitean New Leaders -koulutusohjelman tavoitteena on muuttaa eurooppalaista urheilukenttää – huippuvalmiudet 30 nuorelle urheilujohtajalle appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Huippu-urheilun viikkokatsaus 46/2019: Huuhkajien historialliselle EM-lopputurnauspaikalle sinetti
  by Suomen Olympiakomitea on 18/11/2019 at 09:43

  Joukkuepelit Jalkapallo: Huuhkajat varmisti historiallisen EM-lopputurnauspaikan lyömällä Liechtensteinin perjantaina maalein 3-0. Karsinnat päättyvät maanantai-iltana vierasotteluun Kreikassa. Helmarit nousi puolestaan lopussa 1–1-tasapeliin Portugalin vieraana ja lähti EM-karsintalohkonsa talvitauolle kymmenen pistettä plakkarissaan 12:sta mahdollisesta.  Miesten U21-maajoukkue taipui torstaina EM-karsintaottelussa Romaniassa maalein 1-4. Koripallo: Naiset aloittivat EM-karsinnat torstaina vierastappiolla 48-71 Portugalissa. Sunnuntaina Belgia oli parempi Suomessa lukemin 85-58. The post Huippu-urheilun viikkokatsaus 46/2019: Huuhkajien historialliselle EM-lopputurnauspaikalle sinetti appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Sari Essayah talvikisojen 2026 koordinaatiokomission johtoon
  by Suomen Olympiakomitea on 18/11/2019 at 08:30

  Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) on julkistanut kokoonpanon koordinaatiokomissiolle, jonka tehtävänä on tukea Milano – Cortinan 2026 talvikisojen organisaatiota. Suomen Olympiakomitean hallituksen ja KOK:n jäsen Sari Essayah on nimitetty komission puheenjohtajaksi. Kilpakävelyn maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiaedustaja Essayah saa johdettavakseen komission, jonka kokoonpanossa on edustajat KOK:n jäsenistä ja olympiaurheilijoista sekä Kansainvälisestä Paralympiakomiteasta, kansainvälisistä lajiliitoista ja kansallisista olympiakomiteoista Ryhmän The post Sari Essayah talvikisojen 2026 koordinaatiokomission johtoon appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Hallitus ehdottaa kansalaistoiminnalle myönteisiä muutoksia tulorekisterilakiin
  by Suomen Olympiakomitea on 15/11/2019 at 12:35

  Vuoden 2019 alussa käyttöön otettu tulorekisteri on herättänyt poikkeuksellisen paljon keskustelua ja huolta paikallisissa urheiluseuroissa ja valtakunnallisissa liitoissa. Hallituksen esityksessä HE 78/2019 tulorekisterilakiin ehdotetaan muutoksia, jotka purkavat pienyritysten ja yhdistystoimijoiden kohtaamaa byrokratiaa. Uuden lain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2020 alusta.   Hallitus on muuttanut lakiesitystä tulorekisterilaista liikunnan kansalaisjärjestötoiminnan kannalta parempaan suuntaan. Olympiakomitea toteaa lausunnossaan, että esityksessä linjatut muutokset helpottavat järjestöjen toimintaa keventämällä hallinnollista taakkaa.  Lakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että tulorekisteriin ilmoitettavien tietojen antamiselle säädettyjä määräaikoja pidennettäisiin. Muutos koskee luontaisetuja, palkkaennakoita, verovapaita kustannusten The post Hallitus ehdottaa kansalaistoiminnalle myönteisiä muutoksia tulorekisterilakiin appeared first on Suomen Olympiakomitea.