010-3274230

Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • OlympiaCastin vieraana Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja Liisa Ahlqvist-Lehkosuo
  by Suomen Olympiakomitea on 18/09/2019 at 06:06

  Liisa Ahlqvist-Lehkosuo on Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja, diplomi-insinööri ja ammattivalmentaja. Oman kilpaurheilu-uransa Ahlqvist-Lehkosuo vietti voimistelun parissa, jonka jälkeen hän toimi pitkään valmentajana. Tausta urheilijana ja valmentajana valmisti Ahlqvist-Lehkosuon nykyiseen työhönsä urheilujohtajana. OlympiaCast valottaa, millaista on suomalaisen urheilujohtajan työ ja valmistautuminen Tokion olympialaisiin. OlympiaCast: Liisa Ahlqvist-Lehkosuo Kesään 2020 asti OlympiaCast seuraa erityisesti matkaa kohti Tokion olympiakisoja. Tokion teemojen lisäksi OlympiaCastin […] The post OlympiaCastin vieraana Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja Liisa Ahlqvist-Lehkosuo appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kutsu seurawebinaariin: Kuinka kehitän urheiluseuran hallintoa digiaikaan?
  by Suomen Olympiakomitea on 17/09/2019 at 04:08

  Maailma digitalisoituu, sähköistyy ja automatisoituu. Kaikki tämä helpottaa seurojen arkea ja säästää rahaa. Muutosvaihe vaatii hetken paneutumista, mutta se kannattaa. Olympiakomitea ja taloushallinnon ammattilaiset Visma ja Rantalainen järjestävät syksyn aikana neljä digitaalista, avointa taloushallinnon infoa seuroille. Infotilaisuuksiin voi osallistua omalta tietokoneelta itselle parhaiten sopivana ajankohtana klikkaamalla alla olevasta linkistä. Webinaarien ohjelma: Suomisport digitaalisten seurapalvelujen esittely […] The post Kutsu seurawebinaariin: Kuinka kehitän urheiluseuran hallintoa digiaikaan? appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Olympiakomitean kannanotto budjettiriiheen: Liikuntapolitiikan kansallinen linja vietävä käytännön teoiksi
  by Suomen Olympiakomitea on 16/09/2019 at 13:06

  Suomeen on rakentunut puolue- ja sektorirajat ylittävä näkemys liikuntakulttuurin tärkeydestä ja kehittämisestä. Linja on perusteltu monessa yhteydessä ja se on rakennettu laajalla yhteistyöllä. Budjettiriihessä tulee varmistaa, että linja voi toteutua käytännössä, todetaan Olympiakomitean kannanotossa. Kansallisen liikuntapolitiikan linjan perusta on laajalla yhteistyöllä laaditussa liikuntapoliittisessa selonteossa. Sen mukaan liikuntapolitiikan tärkein tavoite 2020-luvulla on fyysisen aktiivisuuden merkittävä lisääminen […] The post Olympiakomitean kannanotto budjettiriiheen: Liikuntapolitiikan kansallinen linja vietävä käytännön teoiksi appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • FC Hongassa yhden pankkitilin malli ja onnistunut taloushallinnon automatisointi
  by Suomen Olympiakomitea on 16/09/2019 at 10:11

  FC Honka on espoolainen laajaa juniorityötä tekevä jalkapalloseura, jonka toiminta alkoi vuonna 1957. Seuran tarkoituksena on harrastaa jalkapalloilua kaikilla tasoilla ja tarjota jokaiselle edellytyksiensä mukaista toimintaa. Seura on siirtynyt sähköiseen taloushallintoon ja yhden pankkitilin malliin yhdessä Rantalaisen asiantuntijoiden kanssa.  Seuran taloushallinnon haaste ja rohkea ratkaisu  Seurassa oli hyvin perinteinen lähtötilanne ja taloushallinto hoidettiin mappikirjanpitona. Seuran yli 60 joukkueella oli oma tili ja seurassa […] The post FC Hongassa yhden pankkitilin malli ja onnistunut taloushallinnon automatisointi appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Huippu-urheilun viikkokatsaus 37/2019: Jaakko Hänninen nuoren ammattilaisuransa komeimpaan sijoitukseen
  by Suomen Olympiakomitea on 16/09/2019 at 08:46

  Kesäolympialajit Ampumaurheilu: Haulikkolajien EM-kilpailut Lonatossa eivät tarjonneet Suomelle lisäpaikkoja olympiakisoihin. Skeetissä Oskari Kössi ja Timo Laitinen rikkoivat 120 kiekkoa, mikä riitti sijoille 15 ja 23. Heidi Hämäläinen oli naisissa 22:s rikottuaan 113 kiekkoa. Pojissa Sami Aaltonen oli 14:s. Satu Mäkelä-Nummela ja Eemil Pirttisalo putosivat uusinnassa trapin sekajoukkuekilpailun mitalikamppailusta sijoittuen viidenneksi. Kiväärilajien EM-kisat on puolestaan saatu […] The post Huippu-urheilun viikkokatsaus 37/2019: Jaakko Hänninen nuoren ammattilaisuransa komeimpaan sijoitukseen appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Joutsenossa järjestetty Liikettä perheille -tapahtuma toi perheet nauttimaan liikunnan riemusta
  by Suomen Olympiakomitea on 16/09/2019 at 05:52

  Olympiakomitean Liikettä perheille -tapahtumat ilahduttavat perheitä kolmella paikkakunnalla syyskuun aikana. Ensimmäinen tapahtumista järjestettiin sunnuntaina 15.9.2019 Joutsenohallissa, joka täyttyi liikunnan riemusta perheiden nauttiessa yhdessäolosta ja liikunnasta. Tapahtuma oli osa Olympiakomitean ja Metsä Groupin yhteistyötä, joka edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Joutsenossa perheet pääsivät osallistumaan Lasten liikuntamaahan, jossa oli vapaassa käytössä liikuntavälineitä palloista pomppupatjoihin. Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimen […] The post Joutsenossa järjestetty Liikettä perheille -tapahtuma toi perheet nauttimaan liikunnan riemusta appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutuksen osallistujat valittu! 
  by Suomen Olympiakomitea on 13/09/2019 at 08:03

  Suomen Olympiakomiteassa alkaa syyskuun lopussa uusi Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä  -johtamiskoulutus, jossa koulutetaan seuraavan kahden vuoden aikana yhteensä 60 naista eri puolilta Suomea liikunnan ja urheilun johtotehtäviin. Kyseessä on ESR-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on murtaa liikunnan ja urheilun johtopaikkojen sukupuolijakaumaa sekä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa aina seuratasolta alkaen.    – Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen urheilu edellyttää jatkuvaa, tietoista työtä tasa-arvon edistämiseksi. […] The post Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutuksen osallistujat valittu!  appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 24.9. – liputetaan yhdessä seuratoimintaa!
  by Suomen Olympiakomitea on 11/09/2019 at 12:35

  #Seurasydän-kampanja liputtaa seuratoiminnan suurinta vahvuutta – yhteisöllisyyttä Urheiluseuroissa on mukana yli miljoonaa liikkujaa, urheilijaa ja toimijaa. ​ – #Seurasydän-kampanjan avulla haluamme herättää koko yhteiskunnan näkemään seuratoiminnan yhteisöllisyyden merkityksen niin yksilölle kuin laajemmin koko yhteiskunnalle, korostaa Pekka Nikulainen Suomen Olympiakomiteasta. Seurasydän kuvastaa rakkautta omaa seuraa kohtaan. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään. […] The post Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 24.9. – liputetaan yhdessä seuratoimintaa! appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • OlympiaCastin vieraana Emil Soravuo – Euroopan kisojen voittaja matkalla Tokioon
  by Suomen Olympiakomitea on 11/09/2019 at 09:00

  Emil Soravuo on 22-vuotias telinevoimistelija, joka on tehnyt viime vuosina valtavan loikan kohti kansainvälistä kärkeä. Permanto- ja hyppyspesialistina tunnettu Soravuo onkin noussut jo Tokion olympiapaikkarankingissä korkealle. Miten villistä lapsesta kasvoi maailmanluokan telinevoimistelija, joka juhli permannon kultamitalia menneen kesän Euroopan kisoissa? OlympiaCast: Emil Soravuo Kesään 2020 asti OlympiaCast seuraa erityisesti matkaa kohti Tokion olympiakisoja. Tokion teemojen […] The post OlympiaCastin vieraana Emil Soravuo – Euroopan kisojen voittaja matkalla Tokioon appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Olympiakomitea ja Gasum kannustavat urheiluseuroja kehittämään toimintaansa – lasten ja nuorten seuratoimintaa tuetaan 19 000 eurolla!
  by Suomen Olympiakomitea on 11/09/2019 at 07:23

  Gasum on tukenut laadukasta lasten ja nuorten urheilun seuratoimintaa vuodesta 2016 alkaen yhteensä 57 000 eurolla yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa. Tuki on suomalaiselle seuratoiminnalle merkittävä. Gasumin Tähtiseura-palkintoja voivat hakea kaikki suomalaiset urheiluseurat, jotka ovat Tähtiseuroja tai kehittävät toimintaansa lasten ja nuorten urheilun Tähtiseuraksi. Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota […] The post Olympiakomitea ja Gasum kannustavat urheiluseuroja kehittämään toimintaansa – lasten ja nuorten seuratoimintaa tuetaan 19 000 eurolla! appeared first on Suomen Olympiakomitea.