010-3274230

Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • ”Mopo on karannut käsistä” – seuroilla tärkeä rooli nuuskankäytön kitkemisessä
  by Suomen Olympiakomitea on 28/01/2020 at 17:21

  Nuuskan käytöllä on pitkät perinteet urheilun parissa. Viime vuosina nuuskan käyttö on yleistynyt huomattavasti ja nuuskaaminen on levinnyt entistä laajemmin urheilun kentälle. Seurat ovat keskeisessä asemassa sekä lasten ja nuorten liikuttajina että sosiaalistajina. Seuroilla on tärkeä rooli nuorten urheilijoiden nuuskan käytön ehkäisemisessä, sillä seuratason toimilla voidaan vaikuttaa nuorten urheilijoiden asenteisiin. EHYT ry:n Saija Himanka korostaa, The post ”Mopo on karannut käsistä” – seuroilla tärkeä rooli nuuskankäytön kitkemisessä appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kalevi Tuominen 1927 – 2020
  by Suomen Olympiakomitea on 24/01/2020 at 17:52

  Suomen Olympiakomitean valmennuspäällikkönä vuosina 1969 – 1992 toiminut Kalevi ”Kallu” Tuominen on kuollut. Tuominen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen torstaina 23.1.2020. Vesilahdella 9.8.1927 syntynyt Tuominen teki pitkän ja ansiokkaan uran suomalaisena urheiluvaikuttajana erityisesti koripallon ja olympiaurheilun parissa. Hän pelasi Koripalloa SM-sarjassa kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön riveissä kausilla 1951-1962 ja esiintyi myös 11 kertaa Suomen maajoukkueessa. Lisäksi hän pelasi The post Kalevi Tuominen 1927 – 2020 appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Ajankohtaiset toiminnanjohtajien aamusta
  by Suomen Olympiakomitea on 24/01/2020 at 09:02

  Toiminnanjohtajien aamuinfo alkoi Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salosen katsauksella ajankohtaisiin asioihin. Salonen kommentoi ensimmäiseksi häirintää ja epäasiallista käytöstä urheilussa, joka aiheena on noussut viime aikoina esille. – Häirintä ja muu epäasiallinen käytös urheilussa on äärimmäisen vakava ja tuomittava asia. Lasten ja nuorten tulisi saada harrastaa turvallisessa ilmapiirissä iloisesti, vailla pelkoa. Kaikkeen häirintään on puututtava päättäväisesti. Myös The post Ajankohtaiset toiminnanjohtajien aamusta appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Lasten ja nuorten turvallisen urheilun tueksi valmistuu uusi verkkokoulutuspaketti syksyllä 2020
  by Suomen Olympiakomitea on 24/01/2020 at 08:45

  Olympiakomitea kehittää parhaillaan yhteistyössä lajiliittojen kanssa ”turvallinen toimintaympäristö urheilussa” -verkkokoulutuspakettia. – Koulutuksen suunnittelu on aloitettu jo syksyllä 2019. Idea on saatu kansainväliseltä taholta, kun on tullut tarve edistää ja jalkauttaa vielä paremmin turvallisen toimintaympäristön teemaa, kertoo lasten liikunnan ja urheilun asiantuntija Marko Viitanen Olympiakomiteasta. ​Koulutuksen läpikäyneet sitoutuvat yhdessä määriteltyihin toimintaperiaatteisiin ja heidän tietonsa löytyvät Suomisportin The post Lasten ja nuorten turvallisen urheilun tueksi valmistuu uusi verkkokoulutuspaketti syksyllä 2020 appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Lausanne 2020: Vastuullista huippu-urheilijaksi kasvamista nuorten talviolympialaisissa
  by Suomen Olympiakomitea on 23/01/2020 at 16:06

  Suomen joukkue palasi tänään kotimaahan Sveitsissä 9.-22.1. järjestetyistä Nuorten talviolympialaisista. Järjestyksessään kolmannet nuorten talviolympialaiset kilpailtiin St. Moritzissa ja Lausannessa. Suomi saavutti kisoissa kolme mitalia ja lisäksi suomalaisurheilijat voittivat tukun mitaleita monikansallisissa joukkueissa. Suomen joukkueenjohtaja ja Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön varajohtaja Leena  Paavolainen painottaa, että menestystä tärkeämpi anti nuorten kisoissa on huippu-urheilijaksi kasvaminen. – Suomen Olympiakomitealle ja Huippu-urheiluyksikölle The post Lausanne 2020: Vastuullista huippu-urheilijaksi kasvamista nuorten talviolympialaisissa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Tulevaisuuden tähdet: Tyttöleijonien Tilli Keräsellä on rima korkealla ja tavoitteet ammattilaisuudessa
  by Suomen Olympiakomitea on 23/01/2020 at 12:48

  Oululaisen Tilli Keräsen ensimmäiset muistot jäähallista ovat jääkiekkopeleistä ja harjoituksista, joissa pieni tyttö oli vanhempiensa mukana seuraamassa isompien veljiensä otteita. Hinku jäälle oli kova hänellä itselläänkin ja innostus suuri, kun hän sai 3,5 vuoden iässä aloittaa luistelukoulun Kiimingin Kiekko-Pojissa. Ensimmäisen kerran jälkeen Tillin kerrotaan ilmoittaneen äidilleen, että osaa jo, eikä enää tarvitse valmennusta.   Jääkiekko tuli The post Tulevaisuuden tähdet: Tyttöleijonien Tilli Keräsellä on rima korkealla ja tavoitteet ammattilaisuudessa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Lausanne 2020: Suomen jääkiekkopojat neljänneksi
  by Suomen Olympiakomitea on 22/01/2020 at 18:54

  Suomen poikien jääkiekkojoukkue taipui Nuorten olympialaisten pronssiottelussa Kanadalle luvuin 2-4. Suomen molemmista maaleista vastasi Elmeri Laakso. Joukkueen päävalmentaja Mika Marttila kertoi, että päivän peliin lähteminen oli haasteellista eilisen tappion jälkeen. -Pyrimme kasaamaan ajatukset eilisen huonon pelin jälkeen, mutta ottelun alku oli meille taas vaikea. Meillä oli riittävästi laadukkaita paikkoja, mutta emme saaneet maaleja tehtyä. Kolmas erä The post Lausanne 2020: Suomen jääkiekkopojat neljänneksi appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • OlympiaCast: Tokioon tähtäävä Jenna Laukkanen on uuden ISL-liigan ainoa suomalaisuimari
  by Suomen Olympiakomitea on 22/01/2020 at 10:53

  Jenna Laukkanen on olympiauimari Sotkamosta. Lukion jälkeen hän päätti laittaa kaiken peliin noustakseen uintimaailman huipulle ja tulosta tuli nopeasti. Nyt palkintokaapissa komeilee jo kahdeksan arvokisamitalia, ja katse on tiukasti suunnattu kohti Tokion olympialaisia. Vuoden 2015 lyhyen radan EM-kisoista Jenna voitti kaksi kultamitalia, ja siitä lähtien kaikissa lyhyen radan EM-kisoista on tullut kotiin mitaleja. Vuoden 2016 vuoden pitkän The post OlympiaCast: Tokioon tähtäävä Jenna Laukkanen on uuden ISL-liigan ainoa suomalaisuimari appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Urheiluyhteisö kannustaa raportoimaan häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä
  by Suomen Olympiakomitea on 22/01/2020 at 09:03

  Häirintä ja muu epäasiallinen käytös urheilussa on äärimmäisen vakava ja tuomittava asia. Lasten ja nuorten pitää saada harrastaa turvallisessa ilmapiirissä iloisesti, vailla pelkoa. Valitettavasti näin ei aina ole, vaan urheilussa tapahtuu myös epäasiallista käytöstä ja vakavia väärinkäytöksiä.  Olympiakomitea on tehnyt vastuullisuustyötä lajiliittojen ja muiden urheiluyhteisön jäsenten kanssa jo vuosien ajan. Yhteisö on myös sopinut toimintaperiaatteista häirintätapauksissa.   Jos koet häirintää tai epäasiallista The post Urheiluyhteisö kannustaa raportoimaan häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Lausanne 2020: Suomalaiset YOG-kisoissa keskiviikkona 22.1.
  by Suomen Olympiakomitea on 21/01/2020 at 18:54

  Nuorten olympialaisten viimeisenä kisapäivänä keskiviikkona kilpaillaan mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon sekajoukkuekilpailussa, jossa yhdistetyn urheilijat ja mäkihyppääjät suorittava joukkuemäkiosuuden ja maastohiihtäjät ja yhdistetyn urheilijat hiihtoviestiosuuden. Tulokset ratkaistaan yhdistetyn joukkuekilpailun tapaan. Suomalaisia nähdään myös lumilautailussa, freestylehiihdossa ja jääkiekossa. Suomalaiset YOG-kisoissa keskiviikkona 22.1.2020:   (Ajat Suomen aikaa, Sveitsi -1h) 10.00 Yhdistetyn, mäkihypyn ja maastohiihdon sekajoukkuekilpailu, Suomi: Perttu Reponen, The post Lausanne 2020: Suomalaiset YOG-kisoissa keskiviikkona 22.1. appeared first on Suomen Olympiakomitea.