010-3274230

Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • Lappset lahjoittaa yli 11 000 euroa Olympiarahastoon nuorten urheilijoiden tukemiseksi
  by Suomen Olympiakomitea on 30/06/2020 at 06:00

  Lappset Group Oy on päättänyt lahjoittaa viime vuoden lopulla olleen myyntikampanjansa tuotosta 11 611 euroa Olympiarahastolle nuorten urheilijoiden tukemiseen kohti lajinsa maailman huippua. Lahjoitus on osa Lappsetin yhteiskuntavastuuta. Olympiarahaston varainhankinnasta vastaava johtaja Jaakko Sippola on iloinen Lappset Groupin tekemästä lahjoituksesta. – Lahjoituksen tekee erityisen arvokkaaksi se, että lasten liikuntapaikoista tunnettu Lappset näkee yhteyden liikuntaan kannustavan ympäristön The post Lappset lahjoittaa yli 11 000 euroa Olympiarahastoon nuorten urheilijoiden tukemiseksi appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Ilman urheilua ei ole urheilu-uutisia – Sanoma Media mediakumppaniksi Olympiarahastolle
  by Suomen Olympiakomitea on 26/06/2020 at 06:00

  Suomalaiset arvostavat faktapohjaista tiedonvälitystä, johon kuuluu myös laadukas urheilujournalismi. Pohjoismaiden suurin sanomalehti Helsingin Sanomat, Suomen suurin uutismedia Ilta-Sanomat sekä muut Sanoma Median kanavat tavoittavat viikoittain 97 % kaikista suomalaisista. Olympiarahaston mediakumppanina Sanoma Media on mukana varmistamassa, että suomalaisten urheilutuloksista riittää uutta kerrottavaa myös tulevina vuosikymmeninä. Ilta-Sanomat on yksi Suomen tärkeimmistä urheilumedioista. – Urheilun menestyshetket vetävät The post Ilman urheilua ei ole urheilu-uutisia – Sanoma Media mediakumppaniksi Olympiarahastolle appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Urheilulle ja liikunnalle 9,4 miljoonaa euroa korona-avustuksina
  by Suomen Olympiakomitea on 18/06/2020 at 14:06

  Liikunta- ja urheiluseuroille myönnettiin 3 904 000 euroa 577 hakijalle. Avustusta saa käyttää 1.3.-31.5.2020 syntyneisiin toteutuneisiin kustannuksiin, kuten toimitilojen vuokriin sekä henkilöstökuluihin. Kansallisten pääsarjojen organisoinnista vastaaville liigoille ja lajiliitoille myönnettiin yhteensä 2 383 280 euroa 12 hakijalle. Lajiliittojen tulee jakaa avustus edelleen täysimääräisesti liiga-, divisioona-  ja pääsarjaseuroilleen. Avustusta myönnettiin urheilijoiden palkkoihin. Paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen The post Urheilulle ja liikunnalle 9,4 miljoonaa euroa korona-avustuksina appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Selvitys: koronalla vakavia vaikutuksia noin viidennekseen seuroista
  by Suomen Olympiakomitea on 18/06/2020 at 13:14

  Seurojen ja järjestöjen osalta selvityksessä todetaan: “Valtaosa (80 %) yhdistyspohjaisista urheiluseuroista selvisi kevään 2020 rajoituksista melko vähillä ongelmilla. Viidennekselle seuroista aiheutui kuitenkin paljon tai erittäin paljon ongelmia. Näitä seuroja yhdistää raskas kiinteiden kulujen rakenne, tulorahoituksen nopea vähentyminen sekä talouspuskurien puuttuminen. Seurojen tulonmenetykset (maalis-toukokuu 2020) olivat arviolta yhteensä 76 M€ (nettomenetykset 47 M€). Lajiliitoissa ja muissa The post Selvitys: koronalla vakavia vaikutuksia noin viidennekseen seuroista appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Olympiakomitean kevätkokoustiedote 17.6.2020
  by Suomen Olympiakomitea on 17/06/2020 at 16:42

  Suomen Olympiakomitean kevätkokous hyväksyi Helsingissä 17.6.2020 Olympiakomitean vuoden 2019 vuosikertomuksen ja vahvisti tilinpäätöksen. Muita päätösasioita olivat hallitusvaalin ehdollepanotoimikunnan nimeäminen, uusien kumppanuusjäsenten hyväksyminen sekä Urheilun oikeusturvalautakunnan varapuheenjohtajan nimeäminen. Kokouksessa kuultiin myös tilannekatsaus epäasiallisen käyttäytymisen ja häirinnän vastaisten uusien toimenpiteiden etenemisestä sekä käytiin läpi Olympiakomitean jäsenkyselyn tulokset. Kokouksen puheenjohtajana toimi Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula. Tilikauden 2019 tulos The post Olympiakomitean kevätkokoustiedote 17.6.2020 appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • #Seurasydän kutsuu mukaan syyskuussa  –  Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 29.9. 
  by Suomen Olympiakomitea on 16/06/2020 at 13:18

  Syksyllä Seurasydän nousee jälleen liputtamaan seuratoimintaa ja sitä yhteisöllisyyttä,  jota olemme kaikki kaivanneet. Syksyllä on aika tavoittaa nykyinen seuraväki ja kutsua mukaan myös uudet seurasydämet.​ Seurapaitapäivää juhlitaan jälleen tiistaina 29.9  Liity seuraan! Kevät on ollut koronan vuoksi poikkeuksellisen haasteellista aikaa urheiluseuroille.  Harjoitukset, kilpailutoiminta, ottelut, turnaukset ja valmennus ovat olleet keskeytyksissä tai niitä on järjestetty poikkeuksellisilla tavoilla.​ Etäharjoituksista ja The post #Seurasydän kutsuu mukaan syyskuussa  –  Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 29.9.  appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Tähtiseura-ohjelman arviointi: sisällöiltään osuva, samalla vaativa laatuohjelma
  by Suomen Olympiakomitea on 15/06/2020 at 13:32

  Urheiluseurojen oma laatuohjelma, Tähtiseura-ohjelma on ollut käynnissä vuoden 2018 alusta alkaen. Ohjelmasta tehdyn arvioinnin mukaan kehitysprosessi koettiin seuroille hyödylliseksi ja laatuohjelman sisällöt hyviksi. Ohjelman vaativuus asettaa haasteita niin seuroille kuin järjestöillekin. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma urheiluseuroille. Tähtiseura-ohjelmassa seurat voivat kehittää toimintaansa kolmella eri osa-alueella: lasten ja nuorten, aikuisten, sekä huippu-urheilun seuratoiminnan alueilla. The post Tähtiseura-ohjelman arviointi: sisällöiltään osuva, samalla vaativa laatuohjelma appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Missä mennään epäasiallisen käytöksen vastaisessa työssä?
  by Suomen Olympiakomitea on 15/06/2020 at 05:53

  Olympiakomitean hallitus päätti helmikuussa seuraavista uusista toimenpiteistä liittyen häirinnän ja muun epäasiallisen käytöksen kitkemiseen: Käynnistetään yhdessä SUEKin kanssa selvitys mahdollisuudesta keskittää eettisten asioiden rikkomuksien tutkinta ja kurinpito Selvitetään sovittelumenettelyn käyttöönotto Selvitetään valmentajalisenssin käyttöönotto Lisäksi jo aiemmin oli sovittu, että Olympiakomitea rakentaa yhdessä lajiliittojen kanssa Vastuullinen valmentaja- verkkokoulutuksen. Kaikki toimenpiteet ovat osa urheiluyhteisön vastuullisuusohjelman käytäntöön vientiä. The post Missä mennään epäasiallisen käytöksen vastaisessa työssä? appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Esitys Suomen mallista julki – urheiluseurat keskeisessä roolissa toimeenpanossa 
  by Suomen Olympiakomitea on 12/06/2020 at 08:34

  Valmistelutyöryhmä luovutti tänään esityksensä harrastamisen Suomen mallista tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelle. Olympiakomitean näkemyksen mukaan harrastamisen malli tarvitaan, jotta jokaiselle lapselle ja nuorelle saadaan mahdollisuus mielekkääseen harrastukseen helposti, koulupäivän yhteyteen. Mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. Harrastustoiminta koulupäivän yhteydessä mahdollistaa yhdenvertaisen harrastamisen The post Esitys Suomen mallista julki – urheiluseurat keskeisessä roolissa toimeenpanossa  appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Valtioneuvostolta vastuullinen päätös: yli 500 henkilön urheilutapahtumat mahdollisia erityisjärjestelyin
  by Suomen Olympiakomitea on 11/06/2020 at 11:16

  Valtioneuvosto linjasi tänään, että yli 500 henkilön urheilutapahtumia voidaan järjestää 1.7. alkaen ulkotiloissa erityisjärjestelyin. Näitä ovat esimerkiksi katsomojen lohkominen itsenäisiin osiin, hygieniasta huolehtiminen ja riittävät turvavälit. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salosen mukaan päätös on myönteinen: näillä toimilla urheilutapahtumia voidaan avata ja kansallisia palloilusarjoja jatkaa taloudellisesti mielekkäillä katsojamäärillä terveysnäkökulma huomioiden. – Päätös oli merkittävä. Urheiluväki osaa toimia The post Valtioneuvostolta vastuullinen päätös: yli 500 henkilön urheilutapahtumat mahdollisia erityisjärjestelyin appeared first on Suomen Olympiakomitea.