010-3274230

Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • Poikkeustilanne haastaa urheilijan monin tavoin – urheilupsykologi neuvoo: vapautuva aika kannattaa käyttää itsetuntemuksen lisäämiseen ja läsnäolon harjoitteluun
  by Suomen Olympiakomitea on 06/04/2020 at 14:13

  Urheilupaikat ovat suljettuina, kisoja on peruttu tai siirretty yksi toisensa jälkeen – elämme tilanteessa, joka muuttaa urheilijan arkea monin tavoin. Mitä tehdä, kun kaikki on tehty kauden päätavoitetta ajatellen ja se tipahtaakin alta pois?   Olympiakomitean urheilupsykologi Hannaleena Ronkaisen puhelin on soinut ahkerasti viime päivinä. Uusi tilanne on urheilijoille kriisi ja monella tapaa haasteellinen. – The post Poikkeustilanne haastaa urheilijan monin tavoin – urheilupsykologi neuvoo: vapautuva aika kannattaa käyttää itsetuntemuksen lisäämiseen ja läsnäolon harjoitteluun appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • OlympiaCast: Ida Hulkko matkalla uintimaailman huipulle
  by Suomen Olympiakomitea on 01/04/2020 at 13:00

  Ida Hulkko on suomalainen rintauimari, jolla on tavoitteena päästä kilpailemaan vuodelle 2021 siirretyissä Tokion olympialaisissa. Tavoite on realistinen, sillä jo vuonna 2019 Hulkko ui sadan metrin rintauinnissa ajan 1.07,42, joka jää Tokion A-rajasta (1.07,07) vain 0,35 sekuntia. Vuonna 2018 tuli pitkän radan EM-kilpailuista viides sija 50 metrin rintauinnissa. Seuraavana vuonna MM-kisoissa samalla matkalla ja pitkällä The post OlympiaCast: Ida Hulkko matkalla uintimaailman huipulle appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Seurapaitapäivää vietettiin kotona ja somessa – liikunnan ja urheilun yhteisöllisyys kukoisti koronakriisistä huolimatta
  by Suomen Olympiakomitea on 01/04/2020 at 11:59

  Jos vietit eilen aikaa sosiaalisessa mediassa, et ole voinut olla törmäämättä kuviin, joissa ihmiset poseeraavat kotonaan edustamansa urheiluseuran tai oman lempijoukkueen vetimissä. Olympiakomitean ideasta liikkeelle lähtenyt #seurapaitapäiväkotona -tempauksen tarkoituksena oli korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja luoda uusia keinoja osoittaa yhteenkuuluvuutta koronavirustilanteessa, joka asettaa uusia haasteita koko yhteiskunnalle. Liian harvoin tulee esiin se tosiasia, että urheiluseurat liikuttavat The post Seurapaitapäivää vietettiin kotona ja somessa – liikunnan ja urheilun yhteisöllisyys kukoisti koronakriisistä huolimatta appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Olympiakomitean hallitustiedote 1.4.2020: Koronaviruspandemialla merkittävät vaikutukset liikuntaan ja urheiluun
  by Suomen Olympiakomitea on 01/04/2020 at 11:43

  Olympiakomitean hallitus käsitteli ylimääräisessä kokouksessaan 31.3.2020 koronaviruspandemian toiminnallisia ja taloudellisia vaikutuksia liikuntaan ja urheiluun. Olympiakomitean jäsenilleen ja sidosryhmilleen toteuttaman kyselyn mukaan koronaviruspandemian aiheuttamat taloudelliset menetykset liikunnalle ja urheilulle ovat vähintään 81 miljoonaa euroa. Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila uhkaa erityisesti urheiluseuratoimintaa, jonka menetykset ovat yli 40 miljoonaa euroa. – Elinvoimainen seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kivijalka. The post Olympiakomitean hallitustiedote 1.4.2020: Koronaviruspandemialla merkittävät vaikutukset liikuntaan ja urheiluun appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • #Seurapaitapäiväkotona ilostutti somessa laajaa joukkoa!
  by Suomen Olympiakomitea on 01/04/2020 at 10:05

  Vau! Te teitte sen jälleen kerran – nimittäin seurapaitapäivän ja tällä kertaa vielä kotona. Suomalaisen seuratoiminnan yksi tärkeimmistä vahvuuksista on yhteisöllisyys, ja näin poikkeuksellisinakin aikoina se näkyi upeasti seurapaitapäivän merkeissä. #Seurapaitapäiväkotona -hashtagilla postattiin pelkästään Instagramissa lähes 9000 kuvaa, joissa vilkkuivat rakkaiden seurojen paidat, pipot ja verkkarit. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille ja seurasydäntänsä osoittaneille! Ideana oli tuoda The post #Seurapaitapäiväkotona ilostutti somessa laajaa joukkoa! appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Unelmien liikuntapäivä toteutuu tänä vuonna kodeissa ja somessa
  by Suomen Olympiakomitea on 01/04/2020 at 07:39

  Koronatilanne vaikuttaa perinteiseen Unelmien liikuntapäivään. Ihmiset eivät voi kokoontua liikkumaan yhdessä eivätkä järjestää tapahtumia aiempien vuosien tapaan. Voimme silti liikkua monilla eri tavoilla ja jakaa sen somessa muiden kanssa! Epävarmuus ja muutokset haastavat meidät erityisellä, uudenlaisella tavalla. Vaikeina aikoina liikkuminen ja ulkoilu voivat olla tärkeä voimavara keholle ja mielelle myös kotioloissa. Unelmien liikuntapäivä saa tänä The post Unelmien liikuntapäivä toteutuu tänä vuonna kodeissa ja somessa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Kestävä kehitys ja ympäristövastuu: liikunta- ja urheiluyhteisö osana ratkaisua
  by Suomen Olympiakomitea on 31/03/2020 at 14:39

  Liikkujan polku -verkoston webinaarissa jaettiin tietoa ja inspiroivia ruohonjuuritason esimerkkejä siitä, mitä kaikkea ajankohtainen teema liikunnassa tarkoittaa. Valtiovallan tervehdyksen noin 60 osallistujalle toi ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen. Hän totesi liikunnan olevan erittäin tärkeässä osassa myös nyt poikkeustilan aikana, kun puhutaan henkisestä jaksamisesta, ja kun palataan takaisin arkeen, ilmastonmuutosta ei ole peruttu. – Suomen tavoite The post Kestävä kehitys ja ympäristövastuu: liikunta- ja urheiluyhteisö osana ratkaisua appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Arkiliikunta tavoitteelliseksi tulevaisuuskuvaksi
  by Suomen Olympiakomitea on 31/03/2020 at 14:38

  Liikkujan polku -verkosto avasi webinaarissaan kestävän kehityksen ja ympäristövastuun ajankohtaista teemaa. Puheenvuorojen aiheena oli mm. miten ilmastonmuutos haastaa miettimään harrastusliikennettä ja kulkutapoja, ja kuinka liikunta voi olla osa ratkaisuja.   Kestävän kasvun edellytyksiä arkiliikunnan keinoin tutkitaan parhaillaan laajassa STYLE-hankkeessa, jota koordinoi Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus. Viime vuonna käynnistyneen hankkeen johtaja, professori Petri Tapio kuvasi minkälaisia The post Arkiliikunta tavoitteelliseksi tulevaisuuskuvaksi appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Liikunnan hiilijalanjälki ja kuinka sitä pienennetään
  by Suomen Olympiakomitea on 31/03/2020 at 14:37

  Kuinka oman hiilijalanjäljen voi selvittää ja miten liikuntatapahtuma voi edistää ympäristövastuullisuutta? Liikkujan polku -verkoston webinaari tarjosi ajankohtaisiin kysymyksiin käytännön työkaluja ja inspiroivia esimerkkejä.   Voiko juoksutapahtuma edistää ympäristövastuullisuutta? Kyllä! vastasi Bodom Trail ja Nuuksio Classic polkujuoksutapahtumien johtaja Terho Lahtinen. Espoossa Pirttimäen ulkoilualueella järjestettävässä Bodom Trailissa osallistujia on vuosittain noin 2000. Nuuksio Classic kerää puolestaan Nuuksion The post Liikunnan hiilijalanjälki ja kuinka sitä pienennetään appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • JYP Juniorit pilotoi liikkuvampaa ja ympäristöystävällisempää seuratoimintaa
  by Suomen Olympiakomitea on 31/03/2020 at 10:17

  STYLE-toimintatutkimuksen tavoitteena on lisätä liikunta-aktiivisuutta, edistää kestäviä kulkutapoja ja kehittää valmennuskäytäntöjä. JYP Juniorit ry kuuluu jäsenmäärältään Suomen suurimpien juniorijääkiekkoseurojen joukkoon. Jäseniä on kaikkiaan noin 750, joista junnuja vajaa 600. Ikäluokkajoukkueita on 13 ja lisäksi kuusi harraste- ja kiekkokouluryhmää. – Harrastajamäärää kuvaava puu kasvaa vankkana alhaalta ylöspäin. Alle kymmenvuotiaiden toiminnassa määrät ovat kiitettävällä tasolla, toteaa toiminnanjohtaja The post JYP Juniorit pilotoi liikkuvampaa ja ympäristöystävällisempää seuratoimintaa appeared first on Suomen Olympiakomitea.