010-3274230

Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitea Liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen

 • Vuokatti 2021: Euroopan nuorten talviolympiafestivaalit siirtyvät ensi vuoden joulukuulle
  by Suomen Olympiakomitea on 23/09/2020 at 07:02

  Helmikuussa Vuokatissa kisattavaksi tarkoitetut Europan Nuorten Olympiafestivaalit siirtyvät koronaviruspandemian vuoksi pidettäväksi 11.–18. joulukuuta 2021. Euroopan olympiakomiteoiden hallitus päätti kilpailun uudesta ajankohdasta kokouksessaan maanantaina. – Valitettavasti koronavirustilanne on edelleen sellainen, ettei se anna mahdollisuutta järjestää EYOF-kisoja alkuperäisessä aikataulussa. Meille tärkeintä on varmistaa nuorten urheilijoiden turvallisuus ja tällä hetkellä emme nähneet sitä mahdolliseksi vielä helmikuussa, Suomen Olympiakomitean The post Vuokatti 2021: Euroopan nuorten talviolympiafestivaalit siirtyvät ensi vuoden joulukuulle appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Datan hyödyntämisestä tehoa huippu-urheilijoiden valmennukseen Olympiakomitean, Polarin ja TietoEVRYn yhteishankkeessa
  by Suomen Olympiakomitea on 22/09/2020 at 06:00

  Olympiakomitean, TietoEVRYn ja Polarin yhteistyöprojekti huippu-urheilijan henkilökohtaisen datan kokonaisvaltaisesta hyödyntämisestä valmennuksessa tuotti positiivisia tuloksia. Sitran rahoittama pilotti toteutettiin yhdistetyn urheilijoiden sekä yleisurheilijoiden kanssa, ja se halutaan viedä yhä useamman lajiliiton saataville. Olympiakomitea, TietoEVRY ja Polar toteuttivat pilottihankkeen datan hyödyntämisestä huippu-urheilijoiden valmennuksen tukena vuosien 2019-2020 aikana. Pilotin aikana kehitettiin ratkaisu, joka yhdistää huippu-urheilijoiden henkilökohtaisen tiedon keräämisen The post Datan hyödyntämisestä tehoa huippu-urheilijoiden valmennukseen Olympiakomitean, Polarin ja TietoEVRYn yhteishankkeessa appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Vastuullinen urheilujohtaminen -webinaari lokakuussa: Arvoista arvojohtamiseen myös urheilussa!
  by Suomen Olympiakomitea on 22/09/2020 at 05:24

  – Vastuullisuus johtamisessa on tunnetasolla aitoutta, välittämistä ja turvallisuudentunteen luomista. Käytännön tasolla vastuullisuutta voi edistää muun muassa lisäämällä päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja siihen osallistuvuutta sekä edellyttämällä kaikilta ehdottomuutta yhdessä määritettyjen arvojen ja toimintatapojen kunnioittamisessa, Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani korostaa. Itani on pääluennoitsijana Suomen Olympiakomitean ja Keski-Suomen Liikunnan järjestämässä Vastuullinen urheilujohtaminen -iltawebinaarissa, jossa pureudutaan liikunnan ja The post Vastuullinen urheilujohtaminen -webinaari lokakuussa: Arvoista arvojohtamiseen myös urheilussa! appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Huippu-urheilun viikkokatsaus 38/2020: Kristian Pullille pituushypyn hallitsevan maailmanmestarin päänahka
  by Suomen Olympiakomitea on 21/09/2020 at 08:13

  Kesäolympialajit Beach volley: Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen voittivat viidestä ottelustaan kolme ja sijoittuivat jaetulle viidennelle sijalle EM-kisoissa Latvian Jurmalassa. Kaikki vastustajaparit olivat maailmanrankingin 50 parhaan parin joukossa, ja kovin päänahka oli menestyneen espanjalaisparin Liliana/Elsa (FIVB-ranking 20) voittaminen neljännesvälierässä. Anniina Parkkinen ja Ida Sinisalo-Peltonen jäivät kahden tappion myötä alkulohkoon, joten he jakoivat sijaa 25. Golf: The post Huippu-urheilun viikkokatsaus 38/2020: Kristian Pullille pituushypyn hallitsevan maailmanmestarin päänahka appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun
  by Suomen Olympiakomitea on 18/09/2020 at 12:40

  (Päivitetty 18.9.2020 klo 15:40) Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön linjauksia. Lisätietoa Valtioneuvoston, THL:n ja AVI:n sivuilla. Seuratoiminta Seurojen harjoitustoiminta Harjoitustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota käsihygieniaan. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana. Harjoituksiin ei saa tulla, jos henkilöllä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. The post Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Koronaturvallinen urheilutapahtuma – utopiaa vai tehtävissä?
  by Suomen Olympiakomitea on 18/09/2020 at 12:11

  Koronaturvallinen urheilutapahtuma – utopiaa vai tehtävissä?   Olympiakomitean ja Ramirentin webinaari tiistaina 6.10.2020 klo 9 – 9.45    Lämpimästi tervetuloa webinaarimme kuuntelemaan, millaisilla toimenpiteillä elokuussa järjestetyt Paavo Nurmi Games ja Kalevan Kisat -tapahtumat taklattiin erittäin onnistuneesti todella haastavassa toimintaympäristössä.   Pääsemme kuulemaan tämän erikoiscasen suoraan itse tekijältä, sillä PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen on webinaarinaarissamme haastateltavana. Pääsemme jakamaan oppeja, niksejä ja huomioon otettavia asioita, joita jokainen urheilutapahtuman järjestäjä The post Koronaturvallinen urheilutapahtuma – utopiaa vai tehtävissä? appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Joko teidän seura käyttää Lasten Liike -toimintamallia?  
  by Suomen Olympiakomitea on 18/09/2020 at 11:37

  Lasten Liikkeen unelma on, että jokaisella lapsella on mahdollisuus osallistua laadukkaaseen liikuntaharrastukseen. Tuota unelmaa kohti pyritään vahvistamalla harrastustoiminnan ohjaajien osaamista sekä tukemalla lasten liikunnan laatutekijöiden toteutumista.   Lasten Liike -toimintamallissa korostuu kaikille avoin liikunnan harrastaminen. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki lapset eikä liikunnallisia erityistaitoja tarvita. Mukaan tavoitellaan erityisesti niitä, joilla ei vielä ole liikuntaharrastusta.   Lasten Liikkeen laatukriteerit The post Joko teidän seura käyttää Lasten Liike -toimintamallia?   appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Seurapaitapäivä tiistaina 29.9. – tule mukaan!
  by Suomen Olympiakomitea on 18/09/2020 at 10:04

  Jälleen on aika kaivaa kaapeista seurapaidat, -pipot ja muut seuravärein varustetut kamppeet! Tiistaina 29.9. juhlistetaan nimittäin #Seurasydän-kampanjan kohokohdaksi noussutta seurapaitapäivää, ja me kutsumme teidät kaikki mukaan näyttämään seurarakkauttanne. Osallistuminen on helppoa! ✅ Kaiva kaapista rakkaan seuran paita ja pue se päälle tiistaina 29.9. ✅ Nappaa kuva itsestäsi 💚Postaa kuva someen tunnisteilla #seurapaitapäivä ja #seurasydän Jaa The post Seurapaitapäivä tiistaina 29.9. – tule mukaan! appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Osaaminen näkyväksi – omat kokemukset tärkeitä asiantuntemuksen kehittymisessä
  by Suomen Olympiakomitea on 17/09/2020 at 13:50

  Huippuvaiheen kaksoisuraseminaarissa Tampereella oltiin osaamisen kehittymisen äärellä. Aiheeseen syvennyttiin teoreettisen viitekehyksen ja näyttelijän ammatin kautta. Kaksoisuraa pohdittiin myös urheilijan ja valmentajan näkökulmasta. Tampereen yliopiston dosentti Jyri Linden johdatteli kaksoisuraseminaarin aiheeseen mielikuvalla urheilijan selkärepusta ja sen sisältämistä eväistä. Hän kuvasi esimerkiksi asiantuntijuuden kehittymistä erilaisissa olosuhteissa. – Oppiminen tapahtuu tietyssä ympäristössä ja olosuhteissa ja sen siirtäminen toiseen The post Osaaminen näkyväksi – omat kokemukset tärkeitä asiantuntemuksen kehittymisessä appeared first on Suomen Olympiakomitea.

 • Olympiakomitea budjettiriihestä: liikunta ja urheilu voi hengähtää huojennuksesta
  by Suomen Olympiakomitea on 16/09/2020 at 13:36

  Suomen hallitus päätti budjettiriihessä kompensoida yleishyödyllisiä toimijoita ensi vuonna uhanneen rahoituksen laskun täysimääräisesti. Tämä tarkoittaa, että valtion liikuntabudjetissa ei tapahdu yli neljänneksen pudotusta  150 miljoonasta esitettyyn 110 miljoonaan euroon ensi vuonna. Samalla lajiliittoja ja muita liikuntajärjestöjä uhannut jopa yli neljänneksen määrärahaleikkaus vältetään.  Suomen Olympiakomitea pitää päätöstä erittäin vastuullisena. Liikunnan määrärahat olivat vaarassa ennakoidun Veikkauksen tuloutuksen The post Olympiakomitea budjettiriihestä: liikunta ja urheilu voi hengähtää huojennuksesta appeared first on Suomen Olympiakomitea.