More

Classic ja Happee avasivat Salibandyliigan puolivälierät kotivoitoilla

Classic ja Happee nappasivat odotetut avausvoitot Salibandyliigan puolivälierissä, kun mestari Classic löi Oilersin 10-5 ja Happee TPS:n 6-5.

Classic vei kotikaukalossaan heti avauserän 4-2 ja kasvatti eroa tasaisesti, vaikka Oilers paikan saatuaan iskikin terävästi vastaan. Lassi Vänttinen oli kolmella syöttöpisteellään illan tehokkain.

Jyväskylässä ottelu näytti jo ratkeavan Happeen eduksi, kun Joel Lahti vei isännät alivoimalla 5-3-johtoon viimeisen kymmenminuuttisen aluksi. Vain 13 sekuntia myöhemmin TPS:n Jani Hyytiäinen iski kuitenkin ylivoimakavennuksen, ja ajassa 55.45 Olli Kinnunen nosti turkulaiset tasoihin. Happeen pelastajaksi nousi voittomaalillaan Juuso Heikkinen kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Puolivälierät jatkuvat sunnuntaina Seinäjoella ottelulla SPV – Nokian KrP.

Karhut ja Loviisan Tor nousivat voiton päähän Divarin loppuotteluista aloitettuaan välierät vahvasti vieraissa. Karhut löi Lappeenrannassa NST:n 7-4 ja Tor Helsingissä M-Teamin jatkoajalla 5-4. Finaalipaikat ovat katkolla jo sunnuntaina Porissa ja Loviisassa.

Karhut karkasi runkosarjan voittajan vieraana jo avauserässä 3-0-johtoon. NST nousi päätöserän aluksi tilanteeseen 3-4, mutta viimeisellä kympillä porilaiset kasvattivat taas eroa.

Helsingissä M-Team tasoitti kolmesti Loviisan Torin johdon, viimeisen kerran puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Aki Mäkisen osuessa. Jatkoajalla tilaisuutta ei kuitenkaan enää tullut, kun Jonas Hällfors päätti ottelun Andreas Hietalan syötöstä ajassa 68.16.