More

Happee Superfinaaliin Classicin vastustajaksi – 3221 katsojaa näki ratkaisun

Salibandyliigan Superfinaalissa 21.4. Helsingin Hartwall Areenalla kohtaavat Classic Tampereelta ja Happee Jyväskylästä. Happee nappasi finaalipaikan voitoin 4-2 lyötyään tänään Jyväskylän jäähallissa peräti 3221 katsojan edessä Nokian KrP:n 4-1.

Kahden hyökkäävän joukkueen katkopelistä tuli puolustusvoittoinen, kun vielä kolmannen erän kolmannella minuutilla Happee johti vain 1-0 Juuso Heikkisen avauserässä nostamalla maalilla. Sitten Eemil Ukkonen iski eron kahteen, mutta Nokian Valtteri Viitakosken kavennus viisi ja puoli minuuttia ennen loppua muistutti KrP:n vaarallisuudesta. Liigahistorian välierien ennätysyleisö uskalsi hengittää uudelleen vasta viimeisillä minuuteilla, kun ensin Janne Hoikkanen laukoi lukemiksi 3-1 ja vielä puolitoista minuuttia ennen loppua Juuso Heikkinen 4-1. Puolustaja Jonne Junkkarinen syötti Happeen osumista kaksi.

Nokian KrP ja Westend Indians pelaavat yhden ottelun pronssista.

EräViikingit nappasi ensimmäisen naisten Salibandyliigan mitalinsa kaadettuaan pronssiottelussa Porvoossa PSS:n 4-3 Nea Korhosen jatkoaikamaalilla. Vielä kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ErVi oli ollut kaksi maalia tappiolla.

Elina Hautojärven osuma ja Noona Björkmanin kaksi maalia olivat pedanneet PSS:lle 3-1-johdon, joka komeili Aurora-hallin tulostaululla vielä kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Vieraiden maalivahti Laura Loisan juostua vaihtopenkille alkoi kuudella viittä vastaan tapahtua: Ensin iski Daniela Markelin kavennuksen ja sitten puolitoista minuuttia ennen summeria Anna Yli-Kojola pelin tasoihin. Molemmat osumat syötti Sara Piispa.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat yhdeksän minuuttia ennen kuin EräViikinkien Aino Tuokkola pudotti pallon päädystä alaspäin ja Nea Korhosen mukinkorkuinen laukaus upposi PSS:n maalin takatolpan juureen.

Ensi kauden Divarin kaikki joukkueet ovat nyt selvillä, kun Merikoski SBT nappasi viimeisen paikan kaatamalla kotonaan Pirkat 5-3. Merikoski vei ottelusarjan 2-1.