More

Lionsin matkassa: U15 Knights loppuottelussa

Oulu Northern Lights – Knights 68-12 (36-12)

Lohja Lionsin ja Sipoo Bulldogsin yhteisjoukkue Knights hävisi U15 2-divisioonan finaalin sunnuntaina Oulussa. Paikallinen Northern Lights lähti otteluun todella suurena ennakkosuosikkina, häviämättä peliäkään ennen finaalia. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Sipoossa päättyi suurinumeroisesti Northern Lightsille, mutta Knights ei halunnut lähteä ajamaan koko matkaa Ouluun häviämään. Ottelun alku olikin tiukkaa jenkkifutista: Knightsin puolustus piti varsin hyvin mutta tilanteessa 3. ja pitkä Knightsin puolustus nukahti eikä vastustaja epäröinyt maalinteossa. Knights ei tästä hämmentynyt vaan eteni tasaisesti kohti oululaisten maalialuetta ja lopulta pallon maaliin punnersi monessa roolissa urakoinut Vilho Rytkönen. Lisäpisteyrityksen epäonnistuttua tilanne oli varsin jännittävä 8-6. Vaan sitten alkoikin Northern Lightsin hyökkäyspeli toimimaan. Knightsin kovasta yrityksestä huolimatta oululaiset onnistuivat jatkuvasti löytämään avointa tilaa puolustuksesta ja paukuttivatkin 3 maalia peräjälkeen. Knights onnistui vielä ensimmäisellä puoliajalla kertaalleen maalinteossa mutta puoliajalle mentiin varsin huonossa 36-12 tilanteessa.

Puoliajalla Knights kokosi voimiaan ja lähti vielä hakemaan tulosta mutta oululaiset olivat päättäneet toisin. Pienten kolhujen kasvaessa isommiksi kiputiloiksi Knights joutui käyttämään kokemattomia pelaajia kovilla pelipaikoilla. Oululaiset eivät jättäneet tilaisuuksiaan käyttämättä. Kun vielä ottelun lopulla Knights heitti kaksi syötönkatkoa, jotka molemmat palautettiin suoraan maaliin, oli ottelun päätyttyä taululla varsin lohduttomat 68-12 lukemat.

Päävalmentaja Jussi Ala-Tuuhonen: Vaikka lukemat olivat rumat, ottelu oli kuitenkin varsin hyvä. Varsinkin se, ettei ottelu ratkennut meidän typeriin virheisiin, on ehkä paras asia koko ottelussa. Ottelussa oli monta downia, joissa erittäin pienet asiat ratkaisivat. Joko vastustaja sai tehtyä maalin tai meidän pistesuorituksemme epäonnistui. Ei ollut mitään yhtä yksittäistä asiaa, joka tänään ratkaisi pelin vastustajalle.

Puolustuksen valmentaja Antti Kettunen: Vastus oli tänään vaan liian kova. Kaikki kunnia Oulu Northern Lightsille, se oli selkeästi sarjan kovin joukkue. Olen silti erittäin tyytyväinen siihen, miten paljon paremmin pystyimme pelaamaan, kun vertaa kauden ensimmäiseen peliin. Pelaajien kehitys on ollut kerta kaikkiaan aivan valtavaa. Siitä huolimatta oululaiset saivat välillä puolustuksemme näyttämään esikoululaisten luokkaretkeltä. Mutta tämä on enemmän osoitus oululaisten hyvyydestä kuin puolustuksen huonoudesta. Kausi on nyt ohi ja vaikka viimeisestä ottelusta tulikin tappio on pakko todeta, että kausi oli menestys kaikilla muilla mittareilla.