More

Naisille kultaa, miehille pronssia salibandyn opiskelijoiden MM-turnauksesta

Suomi uusi naisten opiskelijoiden maailmanmestaruutensa kaataessaan Puolan Lodzissa loppuottelussa Tshekin 6-2. Suomen joukkue useine naisten maajoukkueen kärkinimineen vei turnauksen neljällä perättäisellä voitolla.

Avauserässä nähtiin vain yksi maali, kun ensin Veera Kaupin rangaistuslaukaus pysähtyi maalivahtiin mutta samasta rikkeestä seuranneessa ylivoimapelissä My Kippilä pommitti Suomen johtoon. Tshekki tasoitti toisessa erässä ennen kuin Oona Kauppi nosti pelin puolivälissä Suomen uudelleen edelle. Eroa alkoi tulla kolmannessa erässä, jossa Oona Kauppi onnistui kahdesti muuttaen tilanteeksi jo 4-1. Vastustajan kavennuksen jälkeen oli Sara Piispan vuoro tuupata rangaistuslaukauksensa maalivahtiin, mutta isompaa hätää ei Suomella ollut edes Tshekin yrittäessä kuudella viittä vastaan. Oona Kauppi ja Veera Kauppi karkasivat viimeistelemään tyhjiin, ja lopussa kiepautti vielä Jenna Saario vanhanaikaisella loppunumerot maalivahdin vasta kiirehtiessä penkiltä takaisin tolppien väliin.

– Tiukka peli, Tshekillä oli paljon A-maajoukkuepelaajia, Suomen opiskelijamaajoukkueen ja naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen mietti.
    – Alussa päästiin taas johtoon ja hyvin liikkeelle, mutta sitten tuli vaikeampia vaiheita, joista pitää nostaa esiin maalivahtimme Pauliina Hietanen. Hän pelasi todella hyvin ja piti joukkuetta pitkin vaikeimmilla hetkillä. Lopussa sitten taas helpotti ja numeroista tuli lopulta selkeät.
    Suomen maailmanmestaruus tuli puhtaalla pelillä, kun Japani kaatui 33-0, Puola 21-1, välierässä Ruotsi 5-3 ja tänään Tshekki 6-2.
    – Aika tyytyväinen täytyy olla kun kerran kaikki pelit voitettiin, päävalmentaja veti turnausta yhteen.
    – Varsin luottavaisesti voi katsoa tätä uutta sukupolvea, joka on astumassa esiin. Hyökkäyspelissä ja pallollisessa osaamisessa on menty selvästi eteenpäin vaikka kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä vielä puuttuukin, kuten eilen Ruotsia vastaan välillä näkyi. Nyt vaaditaan minulta itseltänikin rohkeutta antaa tulokkaille luottoa ja mahdollisuuksia kerätä kokemusta, ja varmasti moni pelaaja täällä pelasikin itsensä jatkoon myös naisten maajoukkueessa.
    Suomen opiskelijamaajoukkueessa on paljon samoja nimiä kuin naistenkin maajoukkueessa, ja näyttää selvältä, että myös hyödyt ovat yhteiset.
    – Täältä saatiin oikeastaan kaksi laadukasta kansainvälistä ottelua ja kaksi enemmänkin läpsyttelyä. Naisten maajoukkueen kannalta tavoitteita täällä on oikeastaan kaksi eli tehdä omaa pelitapaa tutuksi pelaajille ja samalla tarkkailla uusia potentiaalisia pelaajia. Kaksi vuotta sitten opiskelijoiden kisoissa Portugalissa kaksi pelaajaa pelasi itsensä sitä kautta naisten maajoukkueeseen, ja myös täällä moni pelaaja antoi näytöt, jotka tuovat kutsun myös seuraavalle naisten maajoukkueleirille, päävalmentaja vinkkasi.

Salibandya, Lodz, Puola

Opiskelijoiden MM-turnaus

Naiset

Loppuottelu Tshekki – Suomi 2-6 (0-1, 1-1, 1-4)

1. erä: 9.26 My Kippilä (Mia Vallenius) 0-1 yv.
    2. erä: 22.28 Gabriela Tozickova (Denisa Kotzurova) 1-1, 28.20 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 1-2.
    3. erä: 43.16 Oona Kauppi (Kippilä) 1-3 yv, 47.44 Oona Kauppi (Kippilä) 1-4, 51.36 Adela Bocanova (Nela Kapcova) 2-4, 58.45 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 2-5, 59.39 Jenna Saario (Sofia Leino) 2-6.

Torjunnat:
    Nikola Prileska Tshekki 7+4+6=17.
    Pauliina Hietanen Suomi 11+7+7=25.

Jäähyt: Tshekki 3×2 min, Suomi 3×2 min.

Erotuomarit: Maris Kumerdanks ja Kaspars Kristapsons, Latvia.

Suomen parhaana palkittiin My Kippilä.

Suomen miehet päättivät opiskelijoiden MM-turnauksen Puolan Lodzissa mitalit kaulassa, kun Slovakia kaatui päivän pronssiottelussa maalein 11-1.

Suomi vei peliä alusta saakka, ja Slovakian Tshekkiä ja Sveitsiä selvästi reikäisempi puolustus jätti tilaa rakentaa hyökkäyksiä. Albert Koskinen herkutteli pronssiottelussa hattutempun Markus Markkolan syötellessä kolmen osumaa. Kolmen tehopisteen pelimieheksi nousi loppusekunneilla myös Ville Lastikka, joka vapautti pudotussyötöllään Olli Laineen sivaltamaan päätöslukemat.

Päävalmentaja Lasse Eriksson oli tyytyväinen joukkueen päivän esitykseen.
    – Tasapainoisin pelin läpivienti mitä täällä on nähty. Slovakiahan pelasi Sveitsin kanssa 2–2-tasapelin ja tiesimme heidät joukkueeksi, joka osaa puolustaa ja on vaarallinen vastahyökkäyksissä. Meille osuivat maalien lahjoitukset pahimmoilleen vääriin peleihin, mutta tänään päästiin henkiseen tilaan, joka ei ollut liian häröilevä.

Miehet

Pronssiottelu: Slovakia – Suomi 1-11 (1-4, 0-4, 0-3)

1. erä: 7.59 Ville Lastikka 0-1, 8.55 Kevin Söderling (Markus Markkola) 0-2, 12.51 Filip Conka-Skyba (Lukas Ujhelyi) 1-2, 13.56 Söderling (Markkola) 1-3, 19.46 Tuomas Aho 1-4.
    2. erä: 30.47 Samuli Salomaa (Ossi Jalonen) 1-5, 33.05 Atte Eronen (Lastikka) 1-6, 33.36 Albert Koskinen (Salomaa) 1-7, 37.13 Eronen (Markkola) 1-8 yv.
    3. erä: 48.09 Koskinen (Jalonen) 1-9, 50.36 Koskinen (Perttu Koljonen) 1-10, 59.56 Olli Laine (Lastikka) 1-11.