More

Naisten Salibandyliigan välieräparit selvillä, Lahti uusi liigakaupunki

EräViikingit nappasi naisten Salibandyliigan viimeisen välieräpaikan Kooveen nenän edestä voitoin 3-1. Lankalauantain neljännessä kohtaamisessa helsinkiläiset löivät Kooveen Tampereella 3-2 Milja Saarikosken jatkoaikamaalilla.

Naisten Salibandyliigan välieräparit ovat runkosarjan sijoitusten mukaisesti Classic (1.) – EräViikingit (4.) ja SB-Pro (2.) – PSS (3.).

Selkä seinää vasten pelannut Koovee johti vielä kolmannen erän alussa Mia Valleniuksen ja Oona Kaupin maaleilla 2-0. Päätösjakson kolmannella minuutilla vieraiden Sara Piispa kavensi, ja seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Aino Tuokkola toi helsinkiläiset tasoihin. Jatkoaika ehti vanheta kymmenen minuuttia ja 24 sekuntia ennen kuin EräViikingit sai keskialueella pallon irti Koovee-mailoista, Iina Latvala pomputti sen takatolpalle ja Milja Saarikoski iski yläputken kautta ratkaisun.

Naisten Salibandyliigan karsinnassa Pelicans SB löi O2-Jyväskylän vieraskaukalossa 9-4 ja nousi pääsarjaan voitoin 3-1. Kerta on ensimmäinen, kun Lahti nousee salibandyn naisten pääsarjaan ja samalla ensimmäinen, kun Jyväskylä jää ilman edustusta siellä.

Selkä seinää vasten pelannut O2-Jyväskylä sinnitteli avauserän tasalukemiin 2-2, mutta toisessa Roosa Jokinen ja Jenny Kettunen laukoivat lahtelaisille kahden maalin johdon. Anne Haapasalo kasvatti heti päätösjakson avausvaihdossa eron kolmeen, ja Pelicans meni menojaan.

Roosa Virtanen oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ratkaisuottelun tehopelaaja. Veera Vilenius laukoi Pelicansille kaksi maalia, Anne Haapasalo ja Jenny Kettunen merkkauttivat 1+1.

Toisessa karsintaparissa ÅIF Sipoosta oli jo aiemmin pitänyt liigapaikkansa lyötyään SB Vantaan voitoin 3-0.